SofiaPresits

Alla inlägg under mars 2015

Av Sofia Presits - 13 mars 2015 21:25

Äntligen är det helg. Har längtat efter denna helgen, nu ska jag ut på prao i 2 veckor och sen har jag en veckas påsklov. Det ska bli najs att ta en "paus" från skolan. Jag har kanske inte berättat var jag ska praoa? Den första veckan ska jag praoa på JC i Löddeköpinge. Sen ska jag praoa hos mormor i svenska kyrkan i Spanien. Ska bli jätteroligt båda veckorna.

Nu till helgens planer. Imorgon? Lördag och jag ska kanske till Jägersro med Jullan annars ska jag rida hemma. Sen kl 16 ska jag till min bästa kompis Moa och ha lite myskväll med Melodifestivalen med Moa och Maggie. Det ska bli så roligt.

Sen på söndag ska jag till Jägersro och vara där på en heldag. Ska antagligen ha med mig syrrans fullblod Lady Mai, har inte bestämt mig vem jag ska ta än.

Maggie, Moa och jag! Mina bästa vänner ??

Av Sofia Presits - 12 mars 2015 13:04

Då var det torsdag och jag är frisk. Tjihoo. Idag slutade vi redan 12.10 och då gjorde jag matteprovet som jag missade igår, hoppas på att det gick bra. Hade även idrottsprov och sen en dialog på tyska och dialogen gick jättebra. Hoppas provet också gick bra. Nu ska jag hem och äta och rida. Ska rida ut eller dressyr på Firoda. Sen ska jag trickträna med Silver. Så fint väder idag så det ska bli roligt :)

Världens sötaste lilla ängel <3

Av Sofia Presits - 11 mars 2015 21:40

Igår kväll fick jag feber och kunde inte sova på hela natten. Febern höll i sig så jag var hemma idag. Sen försvann febern men nu kom den tillbaka igen.. buhh. Men jag hoppas att jag är tillfrisknar under natten för imorgon slutar vi 13.00 och då vill man inte vara sjuk ;) Om jag är frisk imorgon så ska jag rida Firoda och plugga lilte. Jag har inte gjort någonting idag mer än att jag var ute på en liten promenad med mamma, julia, diesel och silver för att få lite frisk luft. Sen har det varit film och soffan hela dagen. 

Av Sofia Presits - 11 mars 2015 10:00

Snart är det final i melodifestivalen och ännu ett tecken på att våren är här snart. Men nu går ju tankarna kring vem man tror ska vinna, vem vill ni ska vinna? Har ni någon favorit? Har ni följt det flitigt eller inte?


Jag har sett nästan alla avsnitt i år och jag tycker att det är många bra låtar och artister. Jag tycker att Linus Svenning's låt är väldigt bra. Sen tycker jag att Groupie med Samir och Viktor är rolig. Men tycker dock inte att den ska vinna, mend et var roligt att de gick till final. Min absoluta favorit är självklart "Heroes" med Måns Zelmerlöw. Hela låten och uppträdandet är helt perfekt. Många tycker kanske att ingen i Europa kommer rösta på honom men när Eric Saade vann melodifestivalen i Sverige så röstade många på honom och han slutade 3:a i hela Eurovision så varför skulle inte Måns också göra det? ;)   

Av Sofia Presits - 9 mars 2015 21:40

Alla drömmer säkert om ett speciellt jobb som man vill jobba med någon gång i sitt liv. Jag har 4 jobb som jag drömmmer om. 


Det första är att jobba som en jockey och ha hästarna på heltid. Det verkar så himla roligt, väldigt jobbigt men tidiga morgnar osv men jag tycker fortfarande att det låter lika roligt, tänk att få jobba med hästarna hela dagen.   


Om jag inte skulle jobbat med hästar så skulle jag vilja jobba som kriminalare, fatta vad coolt. Lite smått spännand och klurigt jobb men ändå roligt. 


Annars drömmer jag om att bli skådespelare eller modell. Dock tror jag inte att jag passar som det men det verkar roligt så drömma kan jag ju alltid göra. En sak som skulle varit coolt att göra i min ålder är att spela Primrose i "The Hunger games". Det hade jag tyckt varit väldigt coolt och roligt, inga drömmar är för stora. ;)   

Av Sofia Presits - 9 mars 2015 19:45

Idag slutade vi tidigt och det var så najs, slutade redan 12.20 Sen hade jag utvecklingssamtal 13.30 och det gick bra. Mamma och jag åkte sen och handlade. När vi kom hem så kom min kompis Nathalie och jag vi red ut tillsammans i det fina vårvädret, det var hur fint och mysigt som helst. Red säkert i en hel timme och bara pratade som bästa vänner gör. Sen fick Natta kolla på vårt ny tillskott Silver. När hennes föräldrar hämtade henne och hennes ponny Macki så gick jag och mamma en runda med Silver och han var väldigt duktig, bara lite busig men det får man stå ut med när man har en 3-årig shettishingst. Jag lät han hoppa en jätteliten stock och han hoppade jättehögt och fint över utan att vara rädd. Så på torsdag när jag slutar 13.00 så ska jag göra häst-agility med honm, kanske ska Natta också vara med :). 


Ha det bra!

Av Sofia Presits - 8 mars 2015 16:15

Nu är vi påväg hem från skidsemestern igen. Det har varit så roligt. Vill egentligen inte hem men saknar Jullan och alla djuren. Vi har bara någon timme kvar nu. Imorgon har vi utvecklingssamtal halva dagen så det är rätt bra för då kan jag ta det lugnt sen, rida och göra läxor.

Lyssnade precis på en ljudbok och det var sista delen av min favorit film "Hunger games", denna var jättebra och filmen kommer ut någon gång i november. Dock så var denna lite sorglig och det förstår man när man sett filmen eller läst boken.

Presentation

Jag är en 14 årig tjej som älskar hästar. Jag tävlar i ponnygalopp men jag ska börja tävla i den stora galoppen nästa år. Jag har 1 häst, hon är en d.ponny som jag tävlar med i ponnygalopp. Hon är Sveriges snabbaste ponny, vi vann SM 2014 & 2015.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Arkiv

Firoda CC

 

Namn:         Firoda CC     

Smeknamn:  Fiffi/Fia

Ras:   Engelskt fullblod/Welsch

Färg:           Skäck       

Höjd:          148 cm        

Kategori:     D-ponny  

Kön:            Sto  

Född:          2003

 

Vunnit SM 2014 o 2015 i ponnygalopp. Vunnit 8 av 11 starter.

Petite Fille

Namn:         Petite Fille    

Smeknamn:  Petite

Ras:       Engelskt fullblod

Färg:           Fux       

Höjd:          ca 165 cm        

Kategori:     Storhäst

Kön:            Sto  

Född:          2011

 

Lady Mai

  Namn:         Lady Mai

Smeknamn:  Maja

Ras:     Engelskt fullblod

Färg:           Brun      

Höjd:          ca  165 cm        

Kategori:     Storhäst 

Kön:            Sto

Född:          2011

 

Amambai

 

Namn:         Amambai

Smeknamn: Amambai

Ras:            Engelskt fullblod

Färg:           Svart/mörkbrun     

Höjd:          155 cm        

Kategori:     Storhäst

Kön:            Sto  

Född:          2014

 

Delicia

 

Namn:         Delicia

Smeknamn:  Deicia

Ras:         Engelskt fullblod

Färg:           Fux       

Höjd:          ca 170 cm        

Kategori:     Storhäst 

Kön:            Sto  

Född:          2014

 

Silver

  Namn:          Silver    

Smeknamn:  Silver

Ras:             Minishettis

Färg:            Svart   

Höjd:           77 cm       

Kategori:      A-ponny

Kön:             Vallack 

Född:           2012

 


Ovido - Quiz & Flashcards